2012. június 4., hétfő

Delikátos tésztaleves

Ez egy nagyon egyszerű leves. Mind az elkészítése, mind a tartalma alapján. Nagyon sietős napra, vagy gyomorrontásos esetben kiváló. :)

Elkészítése

Forrásban lévő vízbe feltesszük főni a megtisztított, felkockázott krumplit. Kb. 10 perc elteltével beletesszük a tésztát és kevés sóval, borssal és több delikáttal ízesítjük. Puhára főzzük a krumplit és a tésztát. Gyorsan elkészül.

Hozzávalók:
8 dl-1 l víz
5 dkg cérnametélt
2 közepes krumpli
só, bors
kb. 1 ek. delikát

Most egy elég szörnyű fényképpel jövök... 


2 megjegyzés:

  1. Gyerekkoromban Anyu sokszor főzött ilyet, csak akkor Vegetával, ezért Vegeta leves volt a neve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül is azzal is lehet készíteni. :) Biztos finom úgyis.

      Törlés