2012. július 18., szerda

Cukkinikrémleves

Mmmm... Isteni, máskor is készítek ilyet. :) Nem azért annyira nagyon finom, mert én készítettem, hisz nem is én találtam ki a receptet. Ezt a levest az Ízek és érzések újság 2012. júniusi-júliusi számából készítettem, kb. 90-95%-os egyezőséggel. A hozzávalók mennyiségét csökkentettem például, zabtejszín helyett tejet használtam, csirkehúsleves helyett leveskockát. Szeretem a cukkinit grillezve/sütve, de elképzelésem nem volt, hogy milyen lehet levesbe. Hát valami nagyon finom. :) De máskor nem teszek bele leveskockát, hogy természetesebb legyen az íze, vagyis cukkinisebb. :) Most van egy újabb cukkinim, abból salátát tervezek készíteni... vagy mégsem? Na, majd kiderül a hét vége fele. :)

Elkészítése

Felforrósítom az olajat és a margarint, és üvegesre párolom benne a felaprózott hagymát. Ráteszem a felkarikázott fokhagymagerezdeket és 1 percig kevergetem. Hozzáadom a felkockázott cukkinit, és együtt pirítom őket kb. 10 percig. (Csak enyhén világosra pirítottam.) Felöntöm vízzel; sóval, borssal, morzsolt petrezselyemzölddel ízesítem, és elmorzsolom bele a leveskockát. Alacsony lángon, fedő alatt kb. 10-15 percig főzöm. Összeturmixolom, kevés tejet öntök rá és 3-4 percig forralom.

Hozzávalók:
50 dkg cukkini
2-3 dkg margarin
1 ek. olívaolaj
1 nagyobb vörös hagyma fele
2 gerezd fokhagyma
1 kk. só
1/2 kk. bors
1/2 kk. petrezselyemzöld
1 leveskocka
4,5 dl víz
1/2 dl tej

Így még nekem is tetszik a zöld :)

2 megjegyzés:

  1. Biztosan finom igy is,én tejszinnel szoktam késziteni,próbáld ki úgy is! Legyalulva pedig isteni finom főzeléket szoktam még késziteni belőle,kaporral:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nem volt itthon tejszín, csak azért használtam tejet. :) A főzeléket is kipróbálom majd, de kapor nélkül, mert én nem szeretem. :S :)

      Törlés