2012. július 30., hétfő

Gasztro örömök az életben :)

Képzeljétek, nyertem egy háztartási robotgépet. :) Ez volt az in medias res kezdés. Annyira örülök, hogy még a könnyem is kicsordult. *-*
A Reál újságban meghirdettek egy receptversenyt, amelyre elég sok receptet beküldtem. Gondoltam, valamelyik hátha ízlik majd a zsűrinek. :) Mint a Naplós receptversenynél, itt is éttermek séfjei alkották a zsűrit, akik megfőzték, megsütötték a beküldött recepteket. Ma kaptam az e-mailt, hogy azon szerencsések közzé tartozom, aki megnyerte a 10 konyhai robotgép egyikét. :) A Naplós receptversenyen is ez volt a nyeremény, de ott nem az volt a "célom". De aztán újságban is láttam robotgépről képet, ki is vágtam és a vonzásmappámba beletettem... Szóval nagyon megtetszett. :) Ezért most nagyon vártam az eredményt. És lám, megérte vágyakozni, áhítozni, sütni, főzni és receptet beküldeni. :) Nagyon örülök, és ezúton is köszönöm az Alaszka Kft-nek a meghirdetett versenyt és ajándékot!
Most megint csak azt tudom mondani, hogy igenis van értelme főzőcskézni, kísérletezgetni új ízekkel. Tisztában vagyok azzal, hogy nálam sokkal profibbak is vannak. De továbbra is szorgalmasan odaállok a tűzhely mellé és sütök-főzök, gyakorlok. Nem azért, mert muszáj, hanem mert szeretem csinálni. :) Jó érzéssel tölt el az alkotás. Sokszor a pozitív értékelés váratlan helyről érkezik. Olyanoktól, akiktől nem is számít rá az ember. Ez jelzi nekem, hogy azért valamennyire jó, amit csinálok. És hogy egyre jobb legyen, még gyakorlom a sütés-főzés tudományát. :)

Fortuna más játékban is mellém állt. :) A debreceni Korzó Ételbár az egyik közösségi oldalon hirdetett egy játékot, amellyel a múlt pénteki menüt meg lehetett nyerni. Igaz, csak hárman jelentkeztünk a játékra. És végül mindenki nyert. Bár én azt hittem, hogy csak egy nyertes lesz. Szóval a nyeremény: Minestrone leves, és sült csirkecomb hagymás törtburgonyával és párolt káposztával. Átruháztam Anyára a nyereményt. :) De mivel nagyon sok volt a leves és második, így a felét hazahozta. Én csak a levesből ettem, de az nagyon finom volt. Majd én is készítek egyszer. :) Sajnos, képem nincs, de köszönjük a Korzó Ételbárnak az ebédet. :)
Már jártam amúgy ebben az ételbárban. Majd egyszer megmutatom, hogy mit is kóstoltam. :)

A 3. gasztro öröm szintén receptversenyhez kapcsolódik. :) Az Erdélyi Konyha-Finom falatokban (a 4. számban) megjelent egy beküldött receptem az olvasói receptek között. Könnyen-gyorsan elkészíthető recepteket kellett beküldeni. Kiválasztottam néhányat, a szerkesztőségnek pedig a fetás, cukkinis-répás lepcsánkára esett a választása. :) Saját fotóval jelentették meg a lapban. Nagyon szépen köszönöm! Nagyon örültem, amikor megláttam az újságban. :) 5 Finom falatok kiadványt nyertem. Várom, hogy ott lapuljon a postaládában.*-*

Ez most egy ilyen "képtelen" bejegyzés lett, de majd máskor, máshol lesznek képek. :) Remélem, mindenki úgy érti a fenti bejegyzést, ahogy én. Szeretném az örömöm Veletek megosztani.

"Megosztott öröm dupla öröm, megosztott bánat fele bánat."


Nem sokkal a bejegyzés közzététele után kaptam a telefonhívást, amelyben egy látványkonyhás főzésre invitáltak. Szóval még recept alapján választották ki az egyik ételt, és ezután készítik el. Lesz kóstoltatás és szavazás a vásárlók körében. Nagyon izgulok. Sosem voltam még ilyenen. A saját konyhácskánk biztonságot ad. *-* De persze elmegyek, ott leszek és segítek, amiben tudok, mivel a szakácsok fognak főzni. :) 


4 megjegyzés:

  1. Gratulálok, nagyon ügyes vagy:) Biztos izgalmas lesz a látványfőzés is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. :) Az tuti. Remélem, tudok aludni addig. :$ :D

      Törlés
  2. Nagyon szuper, hogy ennyi jó történik veled :) szívből örülök ^^

    VálaszTörlés