2012. július 2., hétfő

Rukkolás saláta

Nyáron nagyon sokszor készítünk salátát. Egyrészt szeretjük, másrészt nagyszüleimnél sokféle zöldség megterem. Bár a mai salátához bolti zöldségeket is használtam, de az uborka és paprika "falusi" termés. :) Az íze is sokkal jobb, mint hipermarketes társáé. Leginkább a paradicsomot várom már, de lassacskán az is megterem majd. :)
Rukkolát egyszer ettem már. Egy kissé keserű volt nekem, de ízesítve azért megeszem én is. Most sikerült egy dobozkával akciósan beszerezni, így került bele a salátába. 

Elkészítése

Minden zöldséget megtisztítunk, tetszés szerint feldaraboljuk és egy nagyobb tálba tesszük. (A rukkolát nem daraboltam.) Meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal és tárkonyos ecettel. Sóval, borssal, cukorral és morzsolt petrezselyemzölddel fűszerezzük. Összekeverjük, hogy mindenhova jusson mindenből. :)
Hűtve fogyasztjuk.
Hozzávalók:
2 paprika
2 paradicsom
1 uborka
1 lila hagyma
6-8 dkg rukkola (a doboznak kb. felét használtam)
1 ek. citromlé
1 ek. tárkonyos ecet
2 ek. olívaolaj
1/2 tk. bors
1 tk. morzsolt petrezselyemzöld
2 tk. só
3 tk. cukor


2 megjegyzés:

  1. Szia Évi!
    A ruccolát mi is nagyon szeretjük és szerencsére itt, Németországban mindig van, emberi áron. Én általában egy nagy adagot veszek és paradicsot vágok hozzá, sóval, borssal, modenai balzsamecettel és olívaolajjal keverem. Jöhet még rá tonhal vagy feta, de azok nélkül is szuper.

    VálaszTörlés