2012. július 4., szerda

Vegyes saláta (Kombinált saláta)

Ismét saláta-ehetnékem volt. Ezért készítettem is egyet. Mondhatni, kétféle salátát kombináltam: ezt és ezt. Magában is jó, vagy akár grill húsok mellé.

Elkészítése

A cukkinit és padlizsánt kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. 15-20 percig állni hagyjuk.
A lila hagymát felaprózzuk/felkarikázzuk. (Nem túl aprólékosan, de feldaraboltam.)
A cukkinit és padlizsánt olíva olajon elkezdjük pirítani, amikor már pirosodik, hozzáadjuk a lila hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, balzsamecettel, morzsolt petrezselyemzölddel és néhány bazsalikomlevéllel, végül zúzott fokhagymával. Amikor teljesen megpirult, elzárjuk alatta a tüzet.
A paradicsomot cikkekre, a paprikát is kisebb cikkekre/kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a rukkolát és a cukkini-padlizsán keveréket. Ízesítjük még kevés sóval, borssal, cukorral, morzsolt petrezselyemzölddel és tárkonyos ecettel. Jól összekeverjük és hűtve fogyasztjuk.

Hozzávalók:

1 cukkini
1 nagyobb padlizsán fele
4 ek. citromlé
1 lila hagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. balzsamecet
só, bors
néhány bazsalikomlevél
1 nagy csipet morzsolt petrezselyemzöld (szárított)
2 gerezd zúzott fokhagyma

2 paradicsom
2 paprika
kb. 6 dkg rukkola

+ 1 kk. só
1 kk. cukor
fél kk. bors
1 kk. morzsolt petrezselyemzöld (szárított)
fél ek. tárkonyos ecet


2 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon hasonlót csináltam ma, a sült feta mellé, de a párom nem akarta, hogy a padlizsánt is beletegyük, így az külön, megsütve lett mellé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos fincsi fetával is. Én csak oda képzeltem, nem volt itthon. :( :)

      Törlés