2012. augusztus 30., csütörtök

Fűszeres-tejfölös krumpli

... kolbásszal sütve. Rakott krumplira is hasonlíthat, de mégsem az.

Elkészítése

A meghámozott, megmosott krumplit kb. 0,5 cm-es karikákra vágom. Fűszerezem, hozzáadom a vékonyra felkarikázott lecsókolbászt, és egy pohárnyi tejfölben elkeverem.
Margarinnal kikent hőálló edénybe teszem a kolbászos krumplit, és reszelt sajttal megszórom a tetejét. 180 °C-os (légkeveréses) sütőben 40-45 percig alufóliával lefedve párolom/sütöm, majd alufólia nélkül további 10 percig sütöm.

Hozzávalók:
5 közepes krumpli
1 szál lecsókolbász
margarin
1 kis pohár tejföl
2 kk. só
2 kk. delikát
1/2 kk. bors
1/2 kk. majoránna
1/2 kk. szárított petrezselyemzöld
reszelt (gouda) sajt a tetejére

2 megjegyzés:

  1. Guszta és nagyon finom lehet így elkészítve is! Talán még zamatosabb is az íze?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Igen, kicsit intenzívebb ízű, de annyira azért mégsem.

      Törlés