2012. augusztus 28., kedd

Tárkonyos raguleves

Ma nem is gondolkodtam sokat, hogy mit készítsünk/együnk. Hipp-hopp eldöntöttem, hogy tárkonyos raguleves legyen ma, mert már régen készült. :) Most a főzéssel megvártam Anyát, mert én még nem készítettem ilyet egyedül. Bár nem nehéz, de jobb volt közösen készíteni. Nagyon jól laktam, finom lett. :) Egyébként korábban NLK-s recept alapján készült, de mostanság már fejből van a recept. :)

Elkészítése

A csirkemellet, a répát és petrezselymet felkockázzuk. Kevés olajon megpirítjuk, míg a csirke kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal. Felöntjük vízzel, és beletesszük a 3-4 cm-esre vágott zöldbabot (nekünk most házi berakott zöldbab volt). Amikor felfőtt beletesszük az átmosott rizst. Ízesíthetjük még sóval, és tárkonnyal.
Amikor minden megpuhult, teszünk még bele egy kevés tárkonyt, citromlevet csepegtetünk bele és felöntjük tejszínnel. Összekeverjük, hogy nehogy kicsapódjon a citromlé. Összeforraljuk és tálaljuk.
(Zöldbab helyett zöldborsót is tehetünk bele.)

Hozzávalók:
1 csirkemell
2 répa
1 petrezselyem
kb. 1 dl olaj
20 dkg zöldbab
5 dkg rizs
só, bors
2-3 kk. morzsolt tárkony
1 dl tejszín
citromlé

Most a kép nagyon nem lett jó. :( Pedig csinos kis piros lábasba tettük a levest. De a fényképezőn "sikeresen" elállítottam valamit, a telefon meg mégse olyan... Talán ez a "legjobb":


4 megjegyzés: