2012. augusztus 3., péntek

XIII. Borkarnevál 2012

Idén is kilátogattam a borkarneválra. A tavalyi beszámolót itt olvashatjátok. Az idei pedig most következik. :)

Az ez évi karnevál is hasonlatos a tavalyihoz. De egy sajttálért megéri ellátogatni az ilyen rendezvényekre. :) Főleg, hogy ingyenes a belépés. A Békás-tónál került most is megrendezésre.
A kis program füzeten az alábbi idézet áll:

"... idd okosan könnyű borod s mérd az örök reményt
kurta lét asztalán. Míg fecsegünk, száll az irigy idő:
élvezd a napot és hagyd a gyanús holnap ígéretét." (Horatius)

Magyarországi borvidékekről több képviselő is érkezett a karneválra. Lehetett helyben kóstolni borokat, és palackban haza vinni. Hát mit mondjak? Nem olcsó mulatság az italozás... Szerencsére nem szeretem a bort, így nem okozott nagy szívfájdalmat, hogy nem kóstoltam, nem vásároltam borocskát. :) De azért elég szép számmal iszogattak az asztaloknál. :)
Nem sok borkorcsolya van. Ahogy a tavalyi beszámolóban látszik, szendvicset is ettem akkor. Idén sajnos, nem volt "sátras étkeztetés", nem kínáltak padlizsánkrémes kenyeret. :( Helyette arany áron mérték a lepcsánkát. De azt majd készítek itthon. :) Lehetett házi rétest venni, kenyérlángost és több sajtos stand is volt. Persze sajt nélkül hazatérni tilos. :) Így került a táskámba egy sajttál. Bár megdobtak volna egy guriga sajttal is... *-* De kóstolásra sem adtak, sajnos.
Kézműves rész is volt. Ahol az edényektől kezdve, a chilis csokin át, a házi fagyiig minden volt. Képeket készítettem. Egy-két apróságot, egyedi finomságot vettünk. Majd látjátok a képeken.
A felállított nagy színpadon pedig különböző zenekarok szórakoztatják az embereket.
Sokan voltak már ma is, és hétvégén biztos, még többen lesznek. Bár nem sok időt töltöttünk ott, de jó volt megnézni. Úgyhogy jövőre is elmegyek. :)
Most csak a borkarneválon készült képekből teszek fel, de holnap majd a vásárolt finomságokat is megmutatom.

Lehet egyszerre inni és tekerni?

Kiállítók sora

Emberhalmaz


Bakator zenekar


Mindenféle chili paprika





Békás-tó (teknősbéka van benne :))



2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon vicces a tipikus német sörkerti padok és asztalok napernyővel láványa a borhoz. :-) Amúgy éppen egy magyar félédes jéghideg(tokaji furmintot)kortyolgatok. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a legtöbb gasztronómiai fesztiválon ez van. Anyukámnak volt már szerencséje Németországban járni, és ő is mindig mondja, hogy tipikus német... :)

      Törlés