2012. október 27., szombat

"Kétszersült" krumpli

Amikor előkészítettem ezt az ételt gondolkodtam, hogy mi is legyen a neve. Aztán azon, hogy egy ilyen egyszerű kaját feltegyek-e a blogba... Az élet adott neki nevet, az íze miatt pedig megilleti a blogban való szereplés. :) Bár lehet, csak nekem ízlik... de akkor is leírom az elkészítését. Amúgy csak én ettem belőle, mert most csak magamra sütöttem/főztem egy keveset.
A neve pedig... Hát ez főtt is, sült is. :) Már amikor begyújtottam a sütőt valami gyanús volt. De csak betettem a sütőtállal a kaját. 45-50 perc elteltével is ugyanaz a gyanús érzés volt bennem, hogy ez a sütő mintha nem úgy sütne, mint az otthoni. Nem is érződött illat nagyon, túlzottan meleg sem volt a sütő... Pedig állítgattam én a hőfokot is, 180-220 fok között. Légkeverésesre is rákapcsoltam... De amikor közel egy óra elteltével kivettem a kaját, és a krumpli még szinte kemény volt... Elővettem a csoda Tefal edényemet, és beletettem a krumplit. Tettem alá kevés margarint, és vizet. Végül fent készült el a másnapi ebédem. :)
Így történt az, hogy kipróbáltam a lakáshoz tartozó tűzhely sütőrészét... De az ilyen sütős dolgokat otthon fogom intézni a jövőben. :)
Szóval ezt a krumplis egytálat lehet sütni is, de úgy is elkészíthető, hogy előfőzitek a krumplit, aztán serpenyőben összeforgatjátok a többi hozzávalóval. Úgy inkább ne járjatok, mint én.... De most mégis jöjjön, hogy hogyan is készült ez a szószos-szalonnás krumpli. :)

Elkészítése

A krumplit felkarikázom, és sóval, borssal, delikáttal fűszerezem.
A bacon szalonnát apró csíkokra vágom.
A tejfölt elkeverem mustárral, apróra vágott lila hagymát teszek bele.
Margarinnal kikenem a sütőtálat, és rétegezve beleteszem a krumplit és bacont. (Nekem 2-2 réteg lett.) A tetejére teszem a tejfölös öntetet, és... Fentebb olvasható, hogy sütöttem is, főztem is. :) Szóval sütőben készre sütjük. :)

Hozzávalók:
3 nagyobb krumpli
4-5 szelet bacon szalonna
1 kis pohár tejföl
1 kis lila hagyma
margarin
1 ek. mustár
só, bors, delikát




1 megjegyzés:

  1. Sokszor éppen a legegyszerűbbnek tűnő ételek a legfinomabbak. Úgyhogy csak bele a blogba az ötletekkel! :-)

    VálaszTörlés