2013. március 24., vasárnap

Nosztalgikus ízek

Tegnap villámgyorsan "összedobtunk" egy kétfogásos vacsorát. Ezek a "receptek" már megtalálhatók a blogban, de azért mutatok új képet. Bár a képek minősége kifogásolható, de az ételeké nem.

A delikátos tésztaleves - amelynek a receptje ITT található - most eperlevéllel készült.

Ismét a szuper Russell Hobbs grillsütőmet használtam, és szeletekre vágott pulykamedaliont sütöttem benne. Só, bors és pulykafűszer keverékével fűszereztem a husit, és egy kicsit olajban pácoltam, majd megsütöttem percek alatt. Korábbi receptet ITT találjátok.

Hagyományos uborkasaláta készült hozzá. Nyáron szedett, megtisztított, lereszelt uborka hűtőben volt lefagyasztva. Így abból készült a saláta. :)
A salátaléhez vizet, ecetet, sót, pirospaprikát és cukrot összekeverünk. Annyi legyen, hogy ellepje az uborkát. Arányokat most nem írok, mert ugye az uborka mennyiségétől is függ. De egy kissé ecetes, inkább édes ízű levet kell készíteni. Tehát a cukor legyen több, mint a só. :)
Bár én azért a sajtos uborkasalátát jobban szeretem. :)

Jöjjenek azok a nem túl szép fotók:

Delikátos leves eperlevéllel

Russell Hobbs grillsütőben sült fűszeres pulyka sült krumplival

Uborkasaláta



1 megjegyzés: