2013. március 7., csütörtök

Szezámos keksz

Múlt vasárnap sütöttünk ismét. Egy sósat és egy édeset. Ez a szezámos keksz szintén egy Stahl receptújságból van, mint ahogyan a kedvenc citromos keksz és az áfonyás-barackos keksz.

Elkészítése
A kissé megolvasztott vajat, tojást, vaníliás cukrot és cukrot habosra/simára keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a szezámmagot, a lisztet, az étkezési keményítőt és sót. Ezt a vajas keverékkel alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi mennyiségű tésztát helyezünk egymástól 6 cm-re, mert sütés közben szét fognak terülni.
175 fokos előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
Kb. 30 dkg mennyiségű lett a keksz.
Hozzávalók:
2 dkg puha vaj
1 nagy tojás 
1 csomag vaníliás cukor (eredetileg 1 tk. vaníliakivonat)
3 ek. cukor (eredetileg 10 dkg világos nádcukor)
7 dkg pirított szezámmag
3 ek. finom liszt
3 ek. étkezési keményítő
1/4 tk. só


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése