2016. május 14., szombat

Mindent bele zöldségleves

Ez egy olyan leves, amibe szinte bármilyen zöldség tehető, amelyet a kamránk/hűtőnk rejt. Nagyon jó mindenféle maradék zöldség felhasználására. Igazi vitaminbomba! Ebben a hűvös, szeles időben tökéletes. Annak ellenére, hogy szívünk szerint már hűsítő gyümölcslevest kanalaznánk. Vagy épp dinnyét majszolnánk folyadékpótlás gyanánt. :)

Elkészítése

A zöldségeket tetszés szerint felkockázzuk vagy apró csíkokra vágjuk. Kelbimbóval és brokkolirózsákkal feltesszük főni.
Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Megbolondíthatjuk még kevés piros arannyal, házi paradicsomlével és egy kis paprikával.
Ha kezdenek puhulni a zöldségek, beletesszük az eperlevelet. Az egészet készre forraljuk.

Hozzávalók (2-3 főre):
1 répa
1 krumpli
3-4 brokkolirózsa (fagyasztott nálam)
kb. 15 kelbimbó (fagyasztott nálam)
5 dkg zeller
5 dkg karalábé
só, bors, delikát (ízlés szerint)
1 kk. piros arany
1 ek. házi paradicsomlé
1-2 karika tv paprika
10 dkg eperlevél

Itt-ott csak körülbelüli mennyiséget adtam meg. Itt igazából az a lényeg, hogy ne hagyjuk megromlani a zöldségeket, hanem használjuk fel egy finom leveshez! :)




Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése