2016. augusztus 14., vasárnap

Barbecue csirke

Valamilyen szószos csirkét szerettem volna készíteni, de ötletem nem nagyon volt. Így hát felütöttem Az én alapszakácskönyvem c. könyvet és belelapoztam. Barbecue csirke névre hallgató ételt találtam, amihez csirkecombok kellenek. Gondoltam, hogy ha a csirke különböző részeivel csinálom meg a műveletet, úgy sem lesz rossz. :) Bár szószosnak nem szószos, de finom fűszeres.

Elkészítése

A csirkét előfőzzük sóval, delikáttal, babérlevéllel, szemes borssal ízesített lében.
Majd fűszerezzük: csirkefűszer, oregánó, bazsalikom, kakukkfű. Ketchuppal, mézzel és kevés olajjal összekeverjük.
Egy mélyebb tepsibe helyezzük a húsokat, picike vizet is önthetünk alá. Alufóliával lefedve kb. fél órán át pároljuk, majd további 15-20 percig sütjük. Köretnek én alufóliás, héjában sült/párolt krumplit készítettem, amely szintén a csirke mellett sült. Megmostam a krumplit, félbevágtam, kevés margarinnal megkentem és megszórtam sóval. Majd összefordítottam és becsomagoltam alufóliába. A csirkedarabok közzé helyeztem.

Hozzávalók:

Csirke főzéséhez:
1 babrélevél
só, delikát
kb. 8 szem bors

Csirke sütéséhez:
csirkemell, csirkecomb (tetszőlegesen, ami van)
3 kk. csirkefűszer
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
1/2 kk. kakukkfű (én ezt kevésbe szeretem, és erőteljesebb is az íze)
3 ek. ketchup
2 ek. méz
2-3 ek. olaj



Krumplihoz:
margarin/vaj
alufólia

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Tudnám szeretni:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szereted az édes ízeket, akkor próbáld ki! :) Én nem sajnáltam a csirkefűszert sem, de még így is erőteljesebb a méz és ketchup íze.

      Törlés