2016. augusztus 14., vasárnap

Hamis babgulyás csirkeaprólékkal

Egy egész csirkéből mennyi mindent lehet készíteni! Levest is, főételt is. Szuper! :)

Elkészítése

A felaprózott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd őrölt pirospaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a csirkének a lábait, szívét, zúzát, a felkockázott krumplit, répát és összeforgatjuk. Felöntjük vízzel. (Nálam kb. 1,5 l.) Ha forr, sóval, borssal, delikáttal, köménnyel és pici piros arannyal ízesítjük. Ha már szinte teljesen puha a hús és a zöldségek, hozzáadjuk a babot. (Mivel én konzervbabot használtam, így nem kellett olyan sokáig főzni.) Miután néhány percig főtt a leves a babbal, beleszaggatjuk a nokedlit és hozzáadjuk a májat is, mert az hamar megpuhul. Az egészet készre forraljuk.

Hozzávalók:

2-3 ek. olaj
1 közepes vöröshagyma
2 kk. pirospaprika
csirkeaprólék
2 kisebb krumpli
1 közepes répa
só, bors, delikát, kömény
1-2 kk. piros arany
1 doboz konzervbab
1 tojás + 3-4 ek. tk. búzaliszt a nokedlihez


ui.: Igazi házi pirospaprika kellene, hogy jobban megszínezze a levest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése