2016. augusztus 12., péntek

Rakott zöldség hajdinával

A lecsós húshoz túl sok hajdinát főztem. Ezért úgy gondoltam, hogy készítek a felhasználásával egy húsmentes fogást is magamnak. A hajdina pontos mennyiségét nem tudom, de a zöldségekét leírom. :)

Elkészítése

Sós vízben puhára főzzük a hajdinát. 
A padlizsánt karikára vágjuk, a hagymát tetszés szerint felaprítjuk és a paradicsomot kisebb cikkekre daraboljuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket. Sóval, borssal, őrölt piros paprikával és bazsalikommal ízesítjük.
Pici olajat teszünk a tepsi aljára és erre rétegezzük: hajdina, zöldségek, hajdina.
Sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.
(Nekem azért láttok alufóliát a tepsiben, mert nem akartam, hogy véletlenül odaégjen a nem olyan régen vásárolt 1-2 fős tepsimbe az étel. :))

Hozzávalók:
hajdina
1 kisebb padlizsán
3 paradicsom
5-6 szem koktélparadicsom
1 nagyobb vörös hagymának a fele
3-4 ek. olaj
só, bors, őrölt piros paprika, bazsalikom





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése