2011. szeptember 13., kedd

Rakott krumpli

Bár ez egy hagyományos és nyilván sokak által készített étel, de azért mégis leírom az elkészítését. :)

Hozzávalók:
10-12 szem krumpli (kisebb, közepes)
3-4 tojás
1 szál (száraz)kolbász
tejföl
só, bors

Elkészítése
A karikára vágott, hámozott krumplit sós vízben puhára főzöm. Megfőzöm a tojásokat, és felkarikázom a kolbászt. Kivajazott jénai tálba rétegesen elhelyezem a hozzávalókat. Egy réteg krumpli, kolbász, karikára vágott tojás, kevés borssal ízesített tejföllel leöntöm. Megismétlem ugyanezt a rétegzést még egyszer. A főtt krumplira is lehet kevés sót szórni, ha esetleg úgy gondoljuk, hogy nem lett elég sós főzéskor. A tejfölt pici vízzel hígítom, hogy "folyósabb" legyen. 150 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütöm.


1 megjegyzés: