2011. október 14., péntek

Brokkoli-krémleves

Mára brokkoli-krémlevest terveztem, mivel volt itthon egy brokkoli. Párolva, egészben nem nagyon szeretem a brokkolit, pürésítve valahogy másabb.
Amúgy a brokkoli mellett krumpli és répa is került bele, talán ezért is van másabb íze. De legtöbb a brokkoli, így a színe is zöld. :)

Így készült

A brokkolit rózsáira szedtem, a krumplit felkockáztam, a répát karikákra vágtam. Kb. 1,5-2 liter vízben puhára főztem. Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítettem. Majd kivettem a zöldségeket és botmixerrel összeturmixoltam. Mivel a víz nagy része elfőtt, így adtam hozzá még egy keveset, és tovább forraltam. A pürésített zöldségeket visszatettem a zöldséglébe és hozzáöntöttem egy kevés tejszínt, és kb. 5 percig forraltam.

Hozzávalók:

1 fej brokkoli (ez kb. 0,5 kg)
2 kisebb krumpli
1 kisebb répa
só, bors, delikát
0,5 dl tejszín
víz

4 megjegyzés:

  1. Nálunk a brokkoli krémleves az egyik kedvenc, a brokkoli a kislányom kedvence, bármilyen formában jöhet:)

    VálaszTörlés
  2. Jó dolog, ha szereti. :) Én leginkább így, de majd egyszer mutatok még egy ételt, amit szoktam brokkolival készíteni.

    VálaszTörlés
  3. Ja ide bújt. Én másképp készítem, de ez is nagyon finom lehet! A tányérra szoktam reszelt sajtot is tenni és arra merem a forró levest, nagyon finom, amúgy anyósomtól tanultam ezt a trükköt! :DD

    VálaszTörlés
  4. Legközelebb én is kipróbálom reszelt sajttal. Imádom a sajtot. :)

    VálaszTörlés