2012. március 12., hétfő

Citromos, sült hal

Szerencsére vagy nem, azok közé tartozom, akik szeretnek változatosan enni. :) Ez nálam azt (is) jelenti, hogy még kétszer egymás után tudok is jó ízűen enni valamiből... De már amikor 3. alkalommal is ugyanazt kellene enni, akkor már kicsit unom. :$ Ezért megegyeztünk Anyával, hogy ma egy csomag pangasius halfilét kétféleképpen készítek el: párolva és sütve. Így mindenki örül. :) Én külön azért is, mert kétfélét is alkothattam. :)
Citromosan már sütöttem halat, akkor úgy ahogy a recept írta, alufóliába "bebugyolálva" a halszeleteket. Most csak simán lefedve fóliával, majd nélküle. Egy receptes füzetembe van kiírva ez a recept, de már nem tudom, honnan szereztem.

Elkészítése

A halat 2-3 részre felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. (Néhány órát állni hagyjuk, de nem muszáj.) Olajozott tepsibe fektetjük, tetejükre morzsolt bazsalikomot és petrezselyemlevelet szórunk, majd citromkarikákat teszünk rá. Alufóliával lefedve, 180 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 25 percig sütjük, majd alufólia nélkül további 15 percig.
Köretnek rizs illik hozzá.

Hozzávalók:
fél csomag pangasius halfilé (felszeletelve)
só, bors
bazsalikom, petrezselyemlevél
1 nagy citrom, felkarikázva
olaj

2 megjegyzés:

  1. Nem lesz így keserű? Nekem az szokott, ha sütéshez direkt ráteszem a citromot, ezért mellé szoktam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lett, én a fűszereket éreztem, kicsit savanyú ízt, de csak minimálisat. De hát ízlések és pofonok. :)

      Törlés