2012. március 28., szerda

Fetás, cukkinis-répás lepcsánka

Ma elkészítettem a régóta tervezett cukkinis-répás lepcsánkát. :) Egy kis fetával is gazdagítottam. Hasonló módon készítettem, mint itt

Elkészítése

A hagymát feldarabolom, a fokhagymát felkarikázom, a répát és cukkinit félkarikákra vágom. (A cukkini mindkét végén kb. 2-2 cm-t levágtam.) Késes aprítóval felaprítom és ízesítem sóval, borssal. Egy egész tojással, illetve morzsolt fetasajttal összekeverem. Serpenyőben, forró olajba evőkanálnyi mennyiséget teszünk a masszából, ellapogatjuk és megforgatva, mindkét oldalán megsütjük.

Hozzávalók (10 db-hoz):
egy közepes fej vörös hagyma fele
2 gerezd fokhagyma
2 répa
1 cukkini
só, bors (ízlés szerint)
1 egész tojás
5 dkg fetasajt
kb. 1 dl olaj


5 megjegyzés:

  1. Megírnád valahol nekem, hogy hogyan lehet a facebookon a blogot így megjeleníteni, ahogy neked van???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem, ha rámész a profilomra, akkor mutatja a mail címem. Írj légy szíves oda, és akkor mailben tudok válaszolni. :) Már régebben csináltam, de rájövök megint, hogy kell. :)

      Törlés
  2. Sajnos nem tudok meg, mert csak outlook express nyitja fel a mail címet, az nekem meg nincs a gépemen. hmmm, nem tudom, hogy csináljuk, mert a mailcímem én sem akarok kiírni ide. írd meg nekem a mail címet az életem M. blogba hozzászólásként, mert azt csak én látom és tudom törölni, mielőtt megjelentetném.

    VálaszTörlés
  3. Szia Évi, ma megcsináltam, ízre isteni volt, állagra alaposan elszúrtam. Én egy répát, két kis (a répától csak kétszer nagyobb) cukkinit reszeltem le, hozzáadtam egy egész, puha, omlós fajta fetasajtot, egy tojást, vöröshagymakrémet, borsot, sót és két fokhanygmageredzdet. Egy nagyon folyós massza lett, tettem bele pár EK lisztet, de az sem segített, így próbáltam hozzáadni zsemlemorzsát, hogy szilárdítsa, de az sem segített. Végül elkezdtem kisütni, de nem maradtak egyben, ha fordítani akartam, ezernyi cafatra szakadtak, folytak szét. Szerintem a sok feta olvadt szét bennük. Mindegy, mert ízre iszonyú jók voltak és volt egy megbontott tejfölöm, abból csináltam olyan trutyit, mint a tzatziki, jó sok fokhagymával és abba mártogattuk. Isteni volt, de az állag miatt kell még egy jó tipp. :-) Köszi a receptet.

    VálaszTörlés