2012. március 17., szombat

Fűszeres, diós meggytorta

A sütés iskolája c. könyvből készítettünk sütit Anyával. Ez volt a hétvégi/ünnepi desszertünk. Mandula helyett diót használtunk, de így is nagyon finom lett. 

Elkészítése

A vajat alaposan elkeverjük a cukorral és a sóval. A tojásokat a masszába tesszük és elkeverjük. Belekeverjük a szegfűszeget és fahéjat, valamint a diólikőrt. A sütőporral összekevert lisztet is belekeverjük a masszába. Végül a darált diót is belekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett sütőformába öntjük a tészta 2/3 részét, majd eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett, kimagozott meggyet és rásimítjuk a maradék tésztát. 170 °C-os előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a süteményt és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Hozzávalók:
35 dkg meggybefőtt
25 dkg margarin (+ a sütőformához)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 csipet só
5 tojás
1 kk. fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
4 cl diólikőr
15 dkg búzaliszt
1 kk. sütőpor
20 dkg darált dió
liszt (a sütőformához)
porcukor (a sütemény tetejére) 




7 megjegyzés:

  1. Évi!
    Mennyi a liszt mennyisége ,amit a sütőporral elkeverve kell a masszához adni??

    VálaszTörlés
  2. Köszi,már kezdek is hozzá...:)))

    VálaszTörlés
  3. Évi!
    Köszi a receptet,nagyon finom lett a süti,azt hiszem a család kedvenceihez fog tartozni..:)))és ami nem mellékes,egyszerűen és gyorsan elkészíthető!
    Még egyszer köszi,hogy megosztottad velünk!!

    VálaszTörlés