2012. március 10., szombat

Répás-burgonyás lepcsánka

Pár hete úgy terveztem, hogy majd sütök cukkinis-répás lepcsánkát. Aztán a cukkini máshogy került felhasználásra, de csak ott motoszkált a fejemben, hogy kellene egy répás lepcsánka. :) Ma rávettem magam, hogy elkészítem. Krumplival kombináltam a répát. Szerintem így is finom lett, de egyszer kipróbálom a cukkinis változatot is, krumpli nélkül, maximum egy kis szem krumpli hozzáadásával, mert mégis csak lepcsánkáról van szó. :)

Elkészítése

A krumplit és a répát lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk és botmixer késes részével felaprítjuk. (Az utóbbit próbáltam ma ki, és sokkal gyorsabb így. :)) Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Teszünk bele zúzott fokhagymát és póréhagymát (vagy vöröshagymát), és összekeverjük liszttel és egy egész tojással. Forró olajba teszünk egy-egy púpos evőkanálnyit a masszából, ellapogatjuk és mindkét oldalukon pirosra sütjük. Kínálhatunk hozzá tejfölös/joghurtos öntetet is, akár köretként is fogyaszthatjuk húsokhoz, de egy egyszerű vacsorának is jó. :)

Hozzávalók 12 db-hoz:
2 szem krumpli (1 nagy és 1 kicsi)
2 nagy szál répa
5 ek. liszt
1 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
2-3 cm póréhagyma
olaj a sütéshez
só, bors, delikát


3 megjegyzés:

  1. Pont tegnap tettem fel én is krumlis lepényt, de ez is nagyon jó, hogy mással kevered, cukkiniból ebszolút el tudnám képzelni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnézem a Tiéd is. :) Hagyományosan mi is csak krumpliból készítjük, de így vegyesen is finom.

      Törlés
  2. Jó ötlet, ki fogom ezt is próbálni!

    VálaszTörlés