2012. március 4., vasárnap

Tejszínes, paradicsomos, édesköményes spagetti

Tekintettel a böjti időszakra, a zellerkrémleves után húsmentes spagettit készítettem. :)

Elkészítése

Az apróra vágott édesköményt, vöröshagymát és fokhagymát margarinon megpárolom. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot, majd felöntöm egy kevés vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal, egy pici cukorral, oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal ízesítem. Miután a paradicsom is "megfonnyadt", levet eresztett, öntök hozzá még egy kis paradicsomlevet (helyette lehet 1-2 ek. paradicsompüré is) és tejszínt. Néhány percig forralom. Spagetti tésztával, sajttal megszórva tálalom.

Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma
1 fél édeskömény
1 duci gerezd fokhagyma
2 kis pradicsom
só, bors (ízlés szerint)
2-3 csipet cukor
1 kk. oregánó
1/4 kk. bazsalikom
1/4 kk. rozmaring
0,5 dl paradicsomlé
0,5 dl tejszín
sajt



2 megjegyzés:

  1. Csodás, könnyed étel, nagyon tetszik:) Bár az édesköménnyel nem vagyunk nagy barátok,pedig nem sok ilyen van, amit én nem szeretek. De azért megkóstolnám ezt a variációt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Fura, szokatlan íze van az édesköménynek, mi ritkán (v)eszünk. De ez a fél úgy elveszett a hagyma és paradicsom között, hogy nem is érzett szinte az íze. :)

      Törlés