2012. június 20., szerda

Citromtorta

Fogadjátok szeretettel vendég bloggerem, azaz Anya bejegyzését. Papa szülinapjára ő készítette a tortát, ezért úgy gondoltam, hogy a bejegyzést is ő írja meg. :)

"Elkészítése
A tojásokat két edénybe széjjel választom. A sárgájához adok 5 evőkanál cukrot és habosra keverem, míg kis buborékok látszanak. A fehérjét habverővel felverem keményre, mikor már majdnem kész, hozzá kell tenni 3 evőkanál cukrot. Ezután a sárgájához háromszorra hozzáadom a felvert fehérjét és ugyanígy a lisztet. Fakanállal óvatosan csomómentesre kavarom. Ezt a masszát az előzőleg margarinnal kikent és kilisztezett formába öntöm. Elegyengetem, egy kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen. Ezután az előmelegített sütőbe közepes lángon (165C) 35 perc alatt megsül. Közben nem kell nyitogatni a sütő ajtót (ha nem üveges akkor csak a sütési idő vége fele nézzünk rá, mert ha korábban akkor összeesik).
2 ilyen tortát sütöttem.
A krémhez 25 dkg margarint ki kell keverni habosra. Az 50 dkg porcukorhoz 2,5 nagy citrom levét hozzáadva, addig kell keverni, hogy a cukor elolvadjon. Ezután a margarinhoz óvatosan, kis adagokba, kanalanként hozzá kell keverni a citromos cukrot. Azért óvatosan, mert a citromlé miatt a margarin kicsapódhat. Sok kevergetés, de fergeteges íz!
A tortákat ketté vágtam, az egyiknek a teteje került középre, az alsó részét máshoz használtuk. 3 lap közzé 2 réteg krém került. Körben szintén megkentem a krémmel és az oldalára darált kekszet tettem. Díszítéshez is a citromkrémet használtam.

Hozzávalók 1 tortához:
7 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg rama margarin
50 dkg porcukor
2,5 db nagy citrom"

Nagyon ízlett mindenkinek a torta. Köszi Anya a bejegyzést is! :)



1 megjegyzés: