2012. június 25., hétfő

Kacsaszárnytő kétféle körettel

Elkészítése

A kacsaszárnytövekről levágjuk a bőrt és tepertőnek kisütjük. A kacsazsírt is tegyük el, mert ha másra nem, paprikás, zsíros kenyérre "felhasználható". :)
A kacsaszárnytöveket sóval, borssal, szárnyas fűszerrel fűszerezzük, hőálló edénybe tesszük és a tetejére fokhagymát karikázunk. (Zúzott fokhagymával is bedörzsölhetjük.)
Öntünk alá egy kevés vizet és sütőben megsütjük. Nálam 200 °C-on sült alufóliával lefedve kb. 75 percet, majd további 10 percig alufólia nélkül.
Köret rizs és párolt mexikói zöldségkeverék volt, de krumplipüré is illik hozzá friss salátával.

Hozzávalók:
4 kacsaszárnytő
só, bors
szárnyas fűszer
4-5 gerezd fokhagyma
1 dl víz
rizs
mexikói zöldségkeverék

Kilátás az erkélyünkről :)

2 megjegyzés:

  1. Szeretem a kacsát, de már régen nem ettem, ezt nagyon szívesen megkóstolnám, na meg a jó kis kacsazsír is jól jönne:)

    VálaszTörlés