2012. június 3., vasárnap

Répás zöldborsó főzelék

Azt hiszem, hogy a kampány elérte a célját. Ez nem azt jelenti, hogy ezennel a lista bezárul. Nem, mert azért vannak még ötletek. Annyit jelent, hogy valamelyik nap ismét feltettem a kérdést: Miért nem szerettem én a főzeléket? :) Szóval most már szeretem. Nem azt mondom, hogy bármelyiket, mivel még nem kóstoltam mindet. És pl. a sárgaborsó nem is lett a kedvencem. Főzelék falóban sem kóstolnám meg akármelyiket. Csak, amelyikről úgy gondolom, hogy nem okozhat csalódást. De most már örömmel készítek és eszek főzeléket. Szóval ezért is jó ez a blog, mert megszeretek olyan dolgokat, amire eddig azt mondtam, hogy én nem szeretem. :)
Úgyhogy most répával próbáltam ki a zöldborsó főzeléket. Finom főzelék szerű. Igen, finom is lett. Legalábbis nekem ízlett. :) Igaz, ez még tavalyi borsóból készült, de hétvégén szedtük a frisset, lesz is még, úgyhogy lesz még itt borsófőzelék a konyhában. :) Meg más borsós étel is.

Elkészítése

Felkockázom a megtisztított répát és a még szinte fagyos állapotban lévő borsóval margarinon elkezdem párolni. (Kb. 10 perc) Majd megszórom liszttel, elkeverem és egy pici hozzáadott vízzel simára keverem. Ezután hozzáadom a többi vizet. Sózom és a legvégén cukorral ízesítem, amikor már megpuhultak a zöldségek.
Most rip-rop sült hozzá, de magában is nagyon finom. :)

Hozzávalók:
2 répa
kb. 40 dkg zöldborsó
3 dkg margarin
1 púpozott ek. liszt
2 nagy csipet só (más mértékegységet most nem tudok adni :))
1/2 ek. cukor
kb. 5 dl víz




2 megjegyzés:

  1. nem gondoltam volna, hogy van olyan ember, aki nem szereti a főzelékeket :D

    VálaszTörlés