2012. június 19., kedd

Zöldborsó főzelék (3.) mexikói csirkével

Kicsit szokatlan párosítás, ugye? :) Kérdezhetitek, hogy miért nem tortillat sütöttem, vagy miért nem valamilyen más húst a főzelékhez? Mindenképpen főzeléket szerettem volna készíteni/enni. Most a zöldborsó főzelék egy számomra újabb változatát próbáltam ki. :) Épp annyi mexikói fűszer volt a tasakban, amennyi elég volt a húshoz, így felhasználtam. Szóval így kerül barátságba a főzelék és a mexikói fűszeres husi. :) Ja, és a zöldborsó szinte friss, idei. Csak a fagyasztóban pihent néhány napot. :)

Mexikói csirke elkészítése

A csirkemellet vékonyan felszeletelem. Majd elkeverem olaj, mexikói fűszer és só keverékében. Serpenyőbe teszem és mindkét oldalán fehérre pirítom. Majd öntök alá egy kevés vizet és fedő alatt 5-10 percig párolom. (A szuper fedeles Tefal edényemet használtam. Köszönet Tefal Istenének ezért a nagyszerű edényért. :))
Levéve a fedőt mindkét oldalán pirosra (piroskásra) sütöm.

Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell 
1 ek. mexikói fűszer
3 ek. olaj
2 kk. só
1-2 dl víz

Zöldborsó főzelék elkészítése

A borsót még szinte fagyosan ráteszem a zsírra és párolom kb. 15 percig. Főként saját levében, de egy kevés vizet önthetünk alá. Ízesítem sóval, borssal. Majd megszórom liszttel, elkeverem, figyelve, hogy nehogy összecsomósodjon.
Ráöntöm a tejet, ízesítem cukorral és további néhány percig forralom.
(Itt és itt található 2 másik zöldborsó főzelék.)

Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
1 ek. zsír (vagy margarin)
fél-1 dl víz (el is maradhat)
4-4,5 dl tej
1-2 ek. liszt
fél kk. bors
2 kk. só
1 ek. cukor

4 megjegyzés:

  1. Napok óta a zöldborsó van az eszembe így főzeléknek és most főztem egy adag zöldbabot! Nagyon guszta! Hétvégére hátha elfogy a levesem és akkor főzhetek főzeléket!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is vártam már nagyon, hogy elkészítsem. :)

      Törlés
    2. zöldborsó a legjobb meg a főzelék!!!! ;)

      Törlés
  2. Evi, eddig nem olvastam bele a blogodba, mert nem igazan erdekelt a fozes, foleg itt nem..... de mostmar en is receptek utan kutatok, hogy mit fozhetnek a csavomnak, valami otthonit :) Ezutan tuti surubben latogatom a blogod! Jo kis otleteket kapok innet. Puszi :)

    VálaszTörlés