2012. szeptember 13., csütörtök

Krémfehérsajtos cukkinikrémleves

Ismét egy cukkinikrémleves. Ezúttal krémfehérsajttal gazdagítva. Mindkettőt nagyon szeretem, így bátorkodtam párosítani is őket. Finom leves lett a végeredmény. :) A cukkinit a szomszéd bácsitól kaptuk. Amíg van cukkini, addig kihasználom. Lassacskán az időhöz is passzol egy-egy melengető krémleves, és nem csak az ízlésemhez. :)

Elkészítése

Megmossuk, meghámozzuk a hozzávalókat. (A cukkinit nem kell hámozni.) A cukkinit kockákra, a répát karikára, a fokhagymát és vöröshagymát apróra darabolom. Felkockázom a krémfehérsajtot.
Az összes hozzávalót kevés margarinon pár perc alatt (3-4) megfuttatom, és felöntöm vízzel. Amikor felforrt a víz, sóval, borssal és delikáttal ízesítem.
Amikor minden megpuhult, botmixerrel pürésítem.

Hozzávalók:
30 dkg cukkini
1 közepes sárgarépa
1 pici fej vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
5-6 dkg krémfehérsajt
2 dkg margarin
1 liter víz
só, bors, delikát (ízlés szerint)



Ötletek még cukkinikrémlevesre és főzelékre:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése