2016. augusztus 22., hétfő

Sajtos burgonya zöldségekkel

Előfordul, hogy rossz a kedvem. Ez sajnos kihat a konyhai műveletekre és az ötletelésre is. Ilyenkor vagy nincs kedvem főzni, vagy pont, hogy azért van, hogy elűzzem a rosszkedvet. Az éjszakai villámlásban, dörgésben nem aludtam jól, a reggeli eső is kihatással volt a hangulatomra... Így reggel még eszembe nem jutott azon gondolkodni, hogy mit süssek-főzzek majd, mit vegyek ki esetleg a fagyasztóból. Azt már megtanultam, hogy rosszkedvűen semmi extrát nem szabad alkotnom, mert valószínűleg elrontom. Boltba se volt kedvem menni, és igazából arra akarom rávenni magam, azt akarom megtanítani magamnak, hogy ha lehet, ne olyat találjak ki, amihez kell venni valamit, hanem már otthon meglévő alapanyagokból dolgozzak. Így ma benéztem a kamrába, hűtőbe és döntöttem. :) Bár olyat készítettem, amit még eddig soha, de semmiképpen nem olyat, amiben nagy a rontásveszély. :)
Mennyiséget csak nagyjából tudok írni. Ja, a másik megtanulni valóm, hogy ne főzzek egy egész hadseregre egy hétre, hanem egy-két főre mondjuk két kajálásra. Most olyan szinten leredukáltam a mennyiséget, illetve olyan szinten nincs apró tepsim, hogy a szív alakúba kevés lett. :D Ezért úgy fotóztam, hogy csak az étel látsszon. :) Egy krumplival több kellett volna.

Elkészítése

A krumplit sós vízben kifőzöm, majd leszűröm és összetöröm. Reszelt sajtot és zabkorpát adok hozzá, majd jól összekeverem.
Zsírral/olajjal kikent tepsibe ellapogatom (kb. 2 cm vastag), és teszek rá hagymát, koktélparadicsomot, cukkinit. A tetejét megszórom sóval, borssal, piros fűszerpaprikával.
Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöm, majd alufólia nélkül légkeverésesre kapcsolva kb. 5-10 percig.

(Óriás hagymát kaptam, a fajtáját nem tudom. Abból csak egy szeletet vágtam és "karikáira" szedtem.)

Hozzávalók:
2 ek. zsír/olaj
2 közepes krumpli
2 ek. zabkorpa
6-8 dkg füstölt sajt
1 vastagabb szelet hagyma (vagy egy pici vörös hagyma)
15 dkg cukkini
koktélparadicsom (nem mértem)
só, bors, piros fűszer paprika







2 megjegyzés:

  1. Negatív behatásokkal is milyen jót alkottál, milyen lett volna ha netán pozitív erők hatnak rád?:-)) Egészségedre!

    VálaszTörlés