2016. március 13., vasárnap

Fokhagymás brokkoli krémleves sajtos pirítóssal

Nagyon szeretjük a zöldségekből készült krémleveseket. Sokat találtok a blogon, brokkoliból készült is párjával van. :) Most nagyon finom, sajtos pirítóssal kínáltam. Nem is tudom, hogy a leves vagy a brokkoli ízlett jobban? Inkább a sült reszelt sajt! :)

Elkészítése

A fokhagymát felkarikázzuk és olvasztott margarinon elkezdjük párolni. De éppen csak addig, amíg elkezd illatozni. (Hmm... isteni a fokhagyma illata így is! :)) Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és felkockázott krumplit. Összeforgatjuk, és felöntjük vízzel. Ha forr, akkor sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. 
Ha a zöldségek megpuhulnak, összeturmixoljuk. Kevés tejben elkevert rizsliszttel besűrítjük. 
Sajtos pirítóssal kínáljuk.

Hozzávalók:
500 g brokkoli
1 nagy krumpli
1-2 dkg vaj
só, bors, delikát
2 duci gerezd fokhagyma
fél dl laktózmentes tej
1 ek. rizsliszt
kenyér
reszelt sajt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése