2016. március 4., péntek

Sült oldalas répás zellerpürével

Ha már oldalas, - ráadásul nem nagyüzemi malackából - akkor legyen hozzá egészséges köret. 

Elkészítése

Az oldalast sózom, borsozom és kevés olajon minden oldalán fehéredésig pirítom. Majd kiolajozott tepsibe teszem, megszórom még magyaros fűszerrel és színes borssal. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. másfél órán át párolom/sütöm, míg megpuhul. (A villát, kést jól bele tudom szúrni!) Alufólia nélkül sütöm még 150 fokos légkeveréses sütőben, míg piros lesz a hús.

A püréhez felkockázom a répát és a zellert. Olvasztott margarinon párolom kicsit, majd felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Petrezselyemzöldet tépkedek bele. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítem.

Hozzávalók:
0,5 kg oldalas
olaj
só, bors
magyaros fűszer
színes bors

40-50 dkg zeller
1-2 közepes répa
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek. margarin
só, bors, szerecsendió


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése