2016. február 14., vasárnap

A gránátalma evés 10 lépése

Nálunk tapasztaltabb gránátalma fogyasztók leírják, hogy hogy kell enni a gránátalmát. Sőt, van ahol még videóval is prezentálják.
A gránátalma rengeteg antioxidánst tartalmaz, csökkenti a káros koleszterint és segít beállítani a hasznosat. A rákmegelőzésben is fontos szerepe van. A szépségápolásban arcpakolásként is használatos lehet, ha pl. argánolajjal elkeverjük. A-,C-,E vitamin tartalma mellett a férfiak libidójára is jótékony hatással bír. Valentin napon ez külön jó. :)
Még sosem ettünk gránátalmát. Mindig olyan elérhetetlen gyümölcsnek tűnt, ám most győzött a kíváncsiság és vettünk egyet kóstolónak. Mondhatni, hogy szeretünk bizonyos dolgokat magunknak felfedezni, - nem mellékesen én elvileg kalandvágyó nyilas vagyok - ezért egy új módját találtuk ki a gránátalma evésének.

Ha Ti is szerettek új dolgokat felfedezni, akkor kövessétek a mi lépéseinket!

1. Édesanyád vegyen meg egy akciós gránátalmát a Tesco-ból!
2. Édesanyád és Te se nézzetek meg semmilyen leírást, hogy hogy is kell neki kezdeni egy gránátalmának!
3. Édesanyád vágja el félbe a gránátalmát, majd megint csak félbe! Tehát negyedelje azt!
4. Ki-ki a maga módszere szerint kezdje el egyben megenni a magokat húsával együtt, vagy próbálja leenni a piciny gyümölcshúst a magokról!
5. Mivel hártyás részt is tartalmaz a belseje, ezért attól meg kell szabadulnod. Ezek mentén pedig még két, három részre tudod törni az almát.
6. Törd el az almát, hogy egyszerűbb legyen a magokhoz való hozzáférés!
7. Pattanjon ki, csússzon ki a kezedből az alma!
8. Már amúgy is folyt ki a levéből, mivel rosszul vágtátok fel, így semmi gond, hogy a földön landol az almád. A leve beteríti a járólapot és a magvak szétgurulnak.
9. Edd fel a járólapról a magvakat! Ha szerencséd van, pont azelőtt mosták fel a csempét.
10. Kacagj egy olyat a kétbalkezességeden, mint amilyet már régen nem! :)




2 megjegyzés:

  1. :-) Én is pár hónapja vettem először egy gránátalmát. Kiskanállal kapirgátam ki belőle a magos trutyit, mert mixerbe akartam tenni, gyümölcs-smoothiehoz. Ahogy kapirgátam ki, fröckölt égbe-földre, azóta is a konyhám fala tele van milliónyi kis gránátalmalépöttyel, a fél konyha disznóöllá vált, a smoothie meg olyan undorító lett, hogy ki is öntöttem, mert ledarálódtak a keserű megbelsők is. Gránátalma csodahatásai ide vagy oda, nekem nem jött be, nem is veszek többet. .-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vége nekem is turmixban kötött ki. Hát mit mondjak? Nem akarok köpködni a munkahelyen. :) Valahol azt olvastam, hogy a magot is meg kell enni. Még próbálkozom. :)

      Törlés