2016. február 20., szombat

Receptek gyűjtése, tárolása

Ma takarítás közben kezdtem el gondolkodni, hogy valamilyen rendszert kellene vinni a receptgyűjteményembe. Szerintem nem mondok újat azzal a főzni szeretőknek, hogy rengeteg receptet fel lehet halmozni. :) Innen is, onnan is. Receptújságok, szakácskönyvek, kivágott receptek, kinyomtatott receptek... Nekem vannak irattartó papucsban, mappákban, meg csak úgy... Egy klassz tároló kellene nekik. Tök jó lenne akár abc rendbe tenni, akár fajtánként tenni őket, pl.: leves, főétel, desszert stb.
A Pinterest-en találtam nagyon jó tároló dobozokat. Mutatom Nektek is! Ha már egy helyen lenne mind, mondjuk egy jó kis dobozban, az is nagyon jó lenne. :)






Nekem egy doboz tetszene a legjobban, ami kicsit kopottasra van festve. Lehet, hogy nem lennének betűk szerint benne a receptek, de ami nem könyv és nem újság, hanem csak kivágott receptek, vagy egy kis papírkára leírt recept, azok klasszul elférnének benne.


Ti hol tároljátok a receptjeiteket? Milyen ötletetek van? Tetszenek a fenti megoldások? Melyiket választanátok? :)

2 megjegyzés:

  1. Mind jó praktikus, leginkább az első tetszik nekem. Nagyon sok papírra írt receptem van amit egy régi papírdobozban tartok, külsőleg bevontam öntapadós tapétával. Az újságok még többen vannak amiket én is irattartó dobozokban tárolok csupán már azokat nem tudom hová tegyem? Néha rendezgetem évszám szerint, aztán keresek valamit és oda a rend:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, köszönöm, hogy megosztottad velem a tárolási módszered. :)

      Törlés