2016. március 19., szombat

Nyíregyháza, Tokaj, Máriapócs

Március is tartogatott egy shoppingolós, kirándulós napot. Bár a Húsvét még nem jött el, lehet akkor is lesz valami kiruccanás. :) 
Tudni illik, én elég rossz vásárló vagyok. Ruhák terén pláne. Bár azt hiszem, ez jó dolog, mert senki elöl nem kell dugdosni az árcédulákat és senki nem mondja, hogy hát már megint mit vettél. :) Fura egy ízlésem van nekem. Vagy az ár nem tetszik, vagy a ruha nem. Így hát ritkán vásárolok. De aztán néha muszáj újítani a ruhatáron. Így esett, hogy elmentünk Nyíregyházára, ahol óriási piac van. Reggelivel indítottunk. Sajtos-tejfölös lángossal és egy forró teával. Hála a laktózérzékeny pocim is jól viselte a finom lángost és a cukros tea sem ártott meg neki. :)

Tele hassal aztán sikerült beszereznem pár holmit, így most már nem mondhatom, hogy nincs mit felvennem. :)

Bár múltkor olyasmit olvastam, hogy a nők azért mondják, hogy nincs mit felvenniük, mert az adott lelki állapothoz illő ruhájuk nincs. Van benne valami. :) Bár hangulattól függetlenül én néha poénkodnék egyet és elindulnék a legkényelmesebb pizsamámban. :) De ezzel veszélyeztetném azt, hogy normálisnak gondolnak mások. :( :)
Nyíregyházától már nincs is olyan messze Tokaj, mint ahogyan Debrecentől, így oda is elmentünk. Vettünk tokaji bort, a Toldi vendéglőben tüzes gulyást ettünk. A pincér elmondása alapján azért tüzes, mert nagyon forrón tálalják. Ez igaz is, de mellette még csípett is. Ettem már tartalmasabb levest, de ez is finom volt. Desszertnek pedig mákos gubát és túrógombócot kértünk. Mindkettő nagyon jó volt. :)



Felmentünk a kilátóhoz, ahonnan rálátni a Tisza és Bodrog összefolyására. Bár a szél majdnem lefújt, de nagyon szép látvány volt. Azért nyáron, napsütésben biztos, még szebb.







Hazafele pedig Máriapócs felé vettük az irányt. Ebben a bejegyzésben már mutattam Nektek Máriapócsot. Most ismét a templomba mentünk be. Jó érzés volt ismét ott lenni. A jó Istentől ne csak kérjetek, hanem adjatok hálát neki mindazért, amit tőle kaptok. Én is így tettem.





Köszönöm, hogy lehetőségem volt ma vásárolni és egy kicsit kirándulni! :)

2 megjegyzés: