2012. január 6., péntek

Fetakrémes "pizza"

Ehhez nagyon hasonlót már készítettem. Annak a receptjét itt találjátok. Azért a mostanit is leírom néhány szóban.

Elkészítése

Kinyújtjuk a leveles tésztát és fetakrémmel megkenjük. (A fetakrémet hasonlóan készítettem, mint itt, de azért leírom a hozzávalókat.) Karikára vágott paradicsomot, hagymát és kolbászt teszünk rá. Megszórjuk reszelt sajttal, a tetejét oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. 180 fokos (légkeveréses) sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Most csak az egyik felére tettünk kolbászt, a másik fele "vega" lett. :))

Fetakrém 2. elkészítése

Felkockázzuk a fetasajtot, csipetnyi sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal és citromlével, majd fél-1 deci tejszínt öntünk hozzá. A botmixer késes részével összeturmixoljuk. Tejszínnel még hígíthatunk rajta.

Hozzávalók:

15-20 dkg fetasajt
só, bors, oregánó, bazsalikom
1-2 ek. olívaolaj
1-2 ek. citromlé
fél-1 dl tejszín

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése