2012. január 22., vasárnap

Rucás kása

Ez az egyik kedvenc kajám. Olcsó és finom. Általában mamám szokta készíteni. Na, nem sűrűn, mert a férfi társadalom nem igazán preferálja. :) Most úgy gondoltam, én is főzök már.

Elkészítése

A "husikat" feltesszük főni annyi vízzel, ami kicsit több, mint ami ellepi. Ha főzés közben szükséges, akkor pótolhatjuk ezt a vizet. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, delikáttal és pár szem szemes borssal ízesítjük. Amikor a "húsok" puhulnak, akkor hozzáadjuk a felkockázott répákat és petrezselymet. Egy ideig főzzük őket és beletesszük a rizset. Az egészet puhára főzzük.

A mennyiségre Anya azt mondta: 2 főnek 1 hétre. :) Ennek annyi a magyarázata, hogy másfajta kaja is van itthon és nem eszünk túl sokat. :) Azért a hozzávalóknak az általam felhasznált mennyiségét írom le.

Hozzávalók:
2 kacsanyak
6 kacsazúza
3 liba szárnytő
1 bögre rizs (kb. 2,5 dl)
3 répa
1 petrezselyem (én jobban szeretem a répát)
10 szem szemes bors
só, bors, delikát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése