2012. január 1., vasárnap

Részeges csirkecombok

Karácsonyra megkaptam Hegyi Barbara szakácskönyvét: Abraka babra, Monológok a konyhámból (információ). Volt szomszédunkat (akit korábbi bejegyzésben is említettem) elhívtuk vacsorára hozzánk. Névnapi/karácsonyi/lakásavató egyben. :) Úgyhogy ebből az alkalomból az új könyvemből készítettem valamit. Barátom is velünk ünnepelt, úgyhogy ő is kóstolhatott újdonságot. :) Ja, és felavattam a szintén karácsonyra kapott Tefal pároló serpenyőmet. Szuper kis találmány, az tény. :) 
Szóval a részeges csirkét választottam. Egy színésznőnek nincs olyan hangja, mint Barbarának. A könyv és receptek olvasása közben szinte hallom a hangját, és teljesen más így olvasgatni, nézegetni a recepteket. :)

Elkészítése

Olvasztott margarinba beleteszem a fűszerezett (só, bors, zöldfűszeres csirke fűszer) csirkecombokat és a félbe vágott répadarabokat. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lefedve elkezdem párolni. Amikor kb. félig puha, felöntöm kb. 2 dl borral. Én házi vörösbort használtam. A teljes puhulásig párolom. Miután megpuhul, beleteszem egy tepsibe (Anyától kapott névnapi ajándékom, szilikon füles tál/tepsi került felavatásra :)) a csirkecombokat a répákkal, és személyenként fél almát (megtisztított, kimagozott) teszek rá és beteszem a sütőbe. (Én még további 1 órán át sütöttem, de nem sült túl, nem égett meg.) Alufóliával lefedve kb. 45 percig sütöm, majd alufólia nélkül további 10-15 percig 150 fokon (légkeveréses sütő).

Hozzávalók:
személyenként:  1 egész csirkecomb
1 fél répa
1 fél alma
só, bors, csirke fűszer
2 dl bor
víz
margarin

1 megjegyzés: