2012. május 2., szerda

Cukkinis-padlizsán saláta (+ játék)

Tegnap vacsorára valami könnyűt terveztem. Ez sajnos csak a kivételes alkalmak egyike, mert többnyire fordítva működöm. Vacsorára tudok enni a legtöbbet. :( (Azért nem szaftos, nagy adag pörköltre kell gondolni. :)) Reggel a kávé telít... De azért igyekszem változtatni ezen.
Tegnap Tokajban jártunk és a Hami Falatozóban egy gyros tálat ettünk. Aztán uzsonnára egy ugyanilyen sajttorta is lecsúszott. :) Mivel jóllaktam, így vacsira nem fért volna túl sok minden. Csak egy kis saláta néhány kedvencből. A recept ebből a könyvből van.
Nagyon finom lett, így felkerül a képzeletbeli kedvenc ételek listájára. :)

Elkészítése

Megmossuk a cukkinit és padlizsánt, végeiből 1-2 cm-t levágunk. Feldaraboljuk (felkockázzuk vagy felkarikázzuk) tetszőlegesen és 10-15 percig kevés citromlével meglocsolva állni hagyjuk.
Kevés olajon, serpenyőben elkezdjük pirítani. 3-4 perces pirítás után hozzáadjuk a felkarikázott lilahagymát. Együtt megsütjük/-pirítjuk őket. Sóval, borssal, grill zöldség fűszerrel és zúzott fokhagymával ízesítjük. 2-3 perc múlva elzárjuk alatta a tüzet.
Hagyjuk kihűlni hűtőben és tálalás előtt paradicsomcikkeket adunk hozzá, meglocsoljuk citromlével, valamint apróra vágott, vagy morzsolt, szárított petrezselyemmel megszórjuk. (Én az esti kóstolásnál nem hagytam neki időt hűlni a hűtőben. De így is nagyon finom volt. :))

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 cukkini
1/2 lilahagyma (egy nagyobbnak a fele)
1 paradicsom
4 ek. olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1-2 kk. grill zöldség fűszer
2 gerezd zúzott fokhagyma
citromlé
petrezselyemlevél


Ne feledjétek, hogy játszani is lehet. A játék részleteit itt megtaláljátok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése