2012. május 31., csütörtök

A pünkösdi lovag

Egyszer volt, hol nem volt, még az óperenciás tengeren is túl... 
Ááá nem. Most nem egy romantikus történet mesébe foglalása következik, hisz ez egy gasztro-utazós blog. :) Főként képes beszámoló az egri lovagi étteremről és Egerről. 
Pünkösd 2. napján az volt a terv, hogy Cserépváralján egy gasztronómiai fesztivált nézünk meg. Leszámítva, hogy még jégesőben is volt részünk, abban a kis pici faluban "2 fazékon" kívül nem sokat láttunk. Megkérdeztünk egy nénit, hogy hol van a fesztivál... Erre ő azt mondta, hogy főznek itt több helyen. :) Hát biztos a házi asszonyok. Nem is azt vártam, hogy olyan fesztivál legyen, mint itthon. De legalább egy téren, tehát egy helyen több kipakolás... Semmi gond, nem estünk kétségbe. Tovább mentünk Egerbe. Végül az idő is szépen kialakult. :) 
Utunk először is az Excalibur Étterembe vezetett. Bent ültünk le, mivel még akkor kint esett az eső és nem volt túl meleg. Félhomályban, gyertyafénynél ebédeltünk. 
A főételt most is megelőzte a szokásos előétel:
Nem mertünk sokat enni, nehogy ezzel jól lakjunk. :) Hogy tud olyan finom lenni a zsíros kenyér hagymával?! :)
Nézegettünk, beszélgettünk, de nem is kellett sokat várni, míg hozták a rendelt ételeket, amelyeket ebből a régies hatású étlapról lehet kiválasztani:


Mielőtt elárulnám, hogy mit ettünk, mutatok pár új képet az étteremről. Mivel gyertyafényes ebédünk volt, így a belső képek fényviszonyai sem túl jók, de azért lássuk :):

Konyha

Fa evőeszközök (Vajon, hogy tisztítják őket? :))



Az étterem a Népkertben található egyébként.

Agancsosnak legjobbika, szalonnával megirdalva (Tűzdelt szarvas szelet, barna mártással)

Tiknak gyönge húsa, ahogyan Rómában kínálják (Zsályás csirke comb filé, fűszeres burgonya gerezddel, joghurtos salátával)






Nagyon finom volt minden. Még haza is hoztunk belőle. :) Tele hassal pedig elindultunk várost nézni. Bementünk a Bazilikába, voltunk a Dobó téren, ittunk jégkását és sétálgattunk erre-arra. :)

Szökőkút a Népkertben
Bazilika



Pixies & jégkása :)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretünk mi is, Eger és környéke kirándulásokat tenni. Ebben az étteremben még nem voltunk,de guszta minden amit ettetek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép város Eger és ezt az éttermet is érdemes kipróbálni. :)

      Törlés
  2. Micsoda ételek és képek, helyek!! Elmennék oda én is, nagyon jó lehetett! :)) A gyönge húsú tikra szavazok!! :))

    VálaszTörlés
  3. Hát emberes adagokat kaptatok:) Szép napotok volt, klassz képeket készítettél:)

    VálaszTörlés