2012. január 8., vasárnap

Cigány pecsenye (Your wish is my command :))

Nem titok, hogy kívánságra készült a cigány pecsenye. :) Még nem csináltam egyszer sem, de legfőképpen hagymát nem sütöttem. Nem bántam meg, hogy elkészítettem, máskor is fogok majd szerintem. Bár ez akkor sem éri el azt a hatást, mint a sajtos tarja. :) Sebaj.
A hagymát egyébként el tudom képzelni más sült zöldségekkel, vagy akár magában egy kis fokhagymás-tejfölös/joghurtos öntettel. :)
Több receptbe is belekukkantottam a hálón (A szakácskönyveinkben sajnos nem találtam receptet.), de egész hasonló volt mind. 

Az enyém így készült:

A sertéscombot felszeleteltem, széleit bevagdostam, majd kiklopfoltam. Mindkét oldalát sóval, borssal és sertés fűszerrel fűszereztem, majd néhány órára betettem a hűtőbe. 
Paprikás lisztben megforgattam a hússzeleteket és forró olajban hirtelen átsütöttem, megforgatva a szeleteket. Ezután áttettem egy margarinnal kikent tepsibe és kevés vizet öntve alá sütőben készre sütöttem. Kb. 50 percig alufóliával lefedve, majd alufólia nélkül sütöttem 180-200 fokon (légkeveréses sütőben).
Hagyma: Felkarikázzuk a vörös hagymát, majd "gerezdjeire" szedjük. Paprikás lisztben megforgatjuk és forró olajban pár perc alatt megsütjük. 

Sült burgonyával és savanyúsággal ettük.
Hozzávalók:

40-50 dkg comb
só, bors, sertés fűszer
liszt
piros paprika
olaj
2 közepes vörös hagyma


4 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük a cigánypecsenyét:)Ízlett annak, akinek a kedvéért készítetted? Gondolom igen és bezsebelted a dícséreteket:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, szerencsére ízlett. :) Pedig féltem kicsit, de azért jól sikerült. :)

    VálaszTörlés