2012. május 27., vasárnap

Burgonya orly-módra

Ezt a receptet régebben egy könyvtári könyvből írtam ki. Már nem emlékszem, mi a címe a könyvnek, de a receptet az első receptes füzetemben őrzöm. :) Ismét készülök beiratkozni könyvtárba, és sok jó könyv mellett szakácskönyveket is kikölcsönözni. :)
Ez a burgonyás étel hasonlít a lepcsánkra. Köretnek, vagy főételnek salátával is megfelel. Mi vacsorára ettük, most saláta nélkül. Teljesen jól laktunk vele. :)

Elkészítése

A krumplit sós vízben megfőzzük. Közben a felvert tojásban elkeverjük a fűszereket, lisztet és tejfölt.
Miután megfőtt a krumpli, összetörjük és a masszával összekeverjük.
Margarinnal kikent hőálló edénybe tesszük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk és 180 °C-os sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, hogy szép piros legyen a teteje.
(Én a krumplit kevéske margarinnal törtem össze, hogy kicsit krémesebb legyen.)

Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
1 tojás
1 kis pohár tejföl
1 kk. petrezselyemzöld
1-2 tk. só
1 tk. delikát
1,5 ek. liszt
1 nagy csipet bors
margarin
reszelt sajt


Én amúgy nem vagyok egy nagy krumpli-őrült (kivéve, amikor a krémleveseimbe legalább 1 krumpli jár :)), de így fűszeresen, tejfölösen, főve-sütve nagyon ízlett. :) Próbáljátok ki Ti is! :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Nálunk ritka az a nap, amikor nem eszünk legalább egyszer valamilyen krumplis ételt! Ki fogom próbálni! Köszi a receptet!!!

    VálaszTörlés