2019. február 11., hétfő

Bacon-ös stangli

Nagyon szeretem a Tesco-ban kapható bacon-ös stanglit. Igaz, nem egészséges, és ki tudja, miből van... Nem is sűrűn szoktam venni, csak ritkán, ha akciós. De akkor se mindig. Viszont szerencsére otthon is megsüthető, és akkor nem csak egyet ehetünk, hanem rögtön többet is. :) Na, jó. Azért bánjunk csínján vele, mert nem diétás fogás. De hát néha ilyenekkel is kedvezhetünk magunknak. :)

Az eredeti receptet ITT találtam. Így nem is írom hosszan az elkészítését, vagy a hozzávalókat. Csak néhány apró eltérést, ahogy én sütöttem. 
Egy nagyobb csipet cukorral futtattam fel az élesztőt, és többet nem tettem bele. A liszt egy részét lecseréltem. Nálam: 60 g fehér búzaliszt (mert csak ennyi volt :)), 165 g fehér tönkölyliszt, 225 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt.
A tetejére füstölt sajtot szórtam.
A sütést a sütőmhöz igazítottam. A hozzáadott kis könyv szerint a kenyeret 190 fokon kell sütni. Így én a kifliket is 190 fokon sütöttem kb. 35 percig.

Már nem először sütöttem ezt a kiflit. Nagyon finom! Próbáljátok ki Ti is! Útravalónak is tökéletes hami. :)





2 megjegyzés:

  1. Finom lehet guszta! Megnéztem azt is ahol találtad ilyenkor szoktam egyből azon gondolkodni hogy a mennyiséget felezzem vagy inkább csak harmadoljam?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezen gondolkodtam tegnap. De aztán átgondoltam, és mivel Anyukám elutazott, megsütöttem egész adaggal, hogy tudjon vinni. :)

      Törlés