2019. február 19., kedd

Csirkés, zöldséges tortilla

... és hummuszos. :)
Hétvégén Anya csirkecombot sütött. De én azt vagy frissen szeretem, vagy sehogy. Mivel frissen sülve nem ettem belőle, úgy döntöttem, hogy leszedem a csontról a husit, és egy kissé átpirítom serpenyőben. Így olyan, mintha friss lenne. Más finomságokkal kiegészítve szuper tölteléke lett a tortilla-nak.

Elkészítése

Nem is recept ez, inkább csak ötletadó. :)
A húst pici kockákra vágtam, és serpenyőben pici kókuszolajon csirkefűszer hozzáadásával pár perc alatt kissé megpirítottam.
A tortilla-t Szafi Free expressz lisztkeverékből sütöttem. Ez a kedvenc tortilla-m, és a receptet ITT találtam. Már nem először sütöttem, és nem is utoljára. 😋 (Közben felfedeztem, hogy ilyen smiley-kat is be lehet itt szúrni. Bár nem biztos, hogy mindig kézre fog állni, hogy használjam.)
Volt még a hűtőben megbontott hummuszkrém, Salsa szósz és daraboltam fel paprikát, paradicsomot, lila hagymát. 
Sütőtökös hummusszal megkentem a tortilla lapot és a többi hozzávalót is beletettem, majd kissé összecsavartam. Teljesen olyan íze volt, mintha gyorsétteremben ettem volna. De mégis sokkal jobb volt. 😊

Hozzávalók (tippek):
tortilla hozzávalóit lásd a linkelt receptben
sült csirkecomb
csirkefűszer
1 ek. kókuszolaj
hummuszkrém
Salsa szósz
paprika
paradicsom
lila hagyma

Mutatok egy fotót Happyről, a szőrtesómról is. Kis kíváncsi, mindig szereti megkóstolni, amit mi eszünk. Most is ott volt körülöttem, amikor a fényképet készítettem. De annyira ügyesek voltunk mindketten, hogy nem rabolt rá a kajámra és én is szemmel tudtam tartani minden pillanatban. :)






2 megjegyzés: