Barátnőim nagyon megleptek pénteken, amikor vacsorára jöttek hozzám. Kaptam Tőlük egy szakácskönyvet. :) Nagyon jól eltalálták, mert ilyenem még nem volt eddig:
Nagyon jól gondolkodtak, amikor az alapján választottak, hogy könnyen és olcsón beszerezhető hozzávalókból készíthető receptek legyenek benne. Általában én is így nézek könyvet vagy receptmagazint. :)
Szerintem a legtöbb (magyar) ember ízlésének megfelelő receptek vannak benne, képekkel is illusztrálva.
A receptek hozzávalói és elkészítési módja mellett érdekességeket is tartalmaz pl.: honnan kapta a nevét az étel.
A receptek az alábbi bontásban szerepelnek: 1. Előételek, saláták, 2. Levesek 3. Egytálételek 4. Halételek, 5. Húsételek, 6. Tésztaételek, desszertek.
Azért is tetszik a könyv, mert Lajos Mari receptjeit általában kimásolom Mamámnál a Nők lapjából.
Szerintem ez a könyv bárki konyhájában megállja a helyét és mindenki használhatja, akár profi, akár csak kezdő, amatőr szakács. Sokszor más népek konyháiban keressük az ízeket, újdonságokat próbálunk ki, de sokszor jó visszatérni a mi ízeinkhez, ételeinkhez.
Köszönöm lányok a könyvet! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése