2012. február 5., vasárnap

Brokkoli krémes brokkolis tészta

Valamelyik nap vettem 2 fej brokkolit. Az egyiket ma ebédre készítettem el. Hasonló módon, mint itt, de mégsem ugyanaz.

Elkészítése

A tésztát megfőzzük. (Én ismét színes tésztát főztem.) Sóval, borssal, delikáttal ízesített vízben megfőzzük a rózsáira szedett brokkolit. Kiemelünk néhány brokkoli rózsát, majd tejföllel és natúr krémsajttal összeturmixoljuk, sóval és borssal ízesítjük. A megfőtt tésztát margarinnal kikent (jénai) edénybe tesszük, majd ráöntjük a brokkoli krémnek a felét, ezután rátesszük az egész brokkoli rózsákat és megöntözzük a maradék brokkoli krémmel és sajtot reszelünk rá. 200 °C-os előmelegített sütőben. kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzávalók:
25-30 dkg tészta
1 fej brokkoli
1 kis pohár tejföl
1 natúr krémsajt
só, bors, delikát
10-15 dkg reszelt trappista



5 megjegyzés:

  1. Brokkoli brokkolival, biztos siker az én lányomnál:) De mi is szerjük. Guszta lett a tésztád:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jol nez ki! Nekem is a kedvencem a brokkoli :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Finom és egészséges. Bár én a karfiolt jobban szeretem.

      Törlés