Ez a leves szinte pont olyan, mint a lebbencslevesem. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a tészták formája is kicsit más ízt ad az ételnek, vagy másabbá teszi azt. Pl. a kockatésztát egyáltalán nem szeretem. :)
Elkészítése
A tésztát kevés olajon megpirítjuk. Majd levesszük a tűzről és piros paprikával megszórjuk. Visszatesszük a tűzre, de máris felöntjük kevés vízzel (amennyi ellepi), hogy le ne égjen a paprika. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, delikáttal, kevés piros arannyal, öntünk rá (házi) paradicsomlevet és beletesszük a kolbászdarabkákat, felkockázott krumplit és paprikát. Majd még felöntjük vízzel. Ha megpuhult a krumpli, akkor kész is a leves.
Hozzávalók (4 kis adag):
10-15 dkg reszelt tészta1-1,5 l víz
kb. 4-5 ek. olaj
2 tk. piros paprika
só, bors, delikát
2 tk. csemege piros arany
fél dl (házi) paradicsomlé
10 dkg füstölt kolbász (kisebb darabokra vágva, vagy felkarikázva)
2 kisebb krumpli, felkockázva
2 szelet paprika, felkockázva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése