2012. február 13., hétfő

Sajtos brokkolikrémleves 2.

Kivételesen nem tésztával készült a brokkoli. :) Hanem hasonlóképpen levesnek, mint itt, egy pici eltéréssel.

Elkészítése

Kevés olvasztott margarinon megforgatom a rózsáira szedett brokkolit (a szárának egy részét is felkockázom) és a felkockázott krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. (Ha idő közben nagyon elfőne, akkor pótolom.) Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal, pici majorannával, valamint apróra vágott fokhagymával ízesítem. Miután puhára főttek a zöldségek, elzárom a tüzet alatta, kiveszem a zöldségeket és botmixerrel pürésítem. Visszateszem a lébe és kevés tejszínnel felöntve kb. 5 perc alatt felforralom.
A forró leves tetejére reszelt sajtot teszek.

Hozzávalók:
500 g brokkoli
3 kisebb krumpli
1 szelet, kb. 5 dkg margarin
kb. 1 l víz
só, bors, delikát
1-2 csipet majoránna (próbálkozás az ízével :))
1-2 gerezd fokhagyma
kb. 1 dl főzőtejszín
reszelt sajt (a tetejére)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése