2012. február 20., hétfő

Kolbásszal töltött karaj 2.

Tavaly, amikor augusztusban Miskolctapolcára mentünk kirándulni, akkor is kolbászos karajt vittünk az útra. Most a névnapi ebédre készítettük ezt. Kicsit most másabb a fűszerezése. Hasonló, mint a sajtos-tejfölös tarjáé. Gondoltam, ha a tarjához illik a majoránna és rozmaring, akkor a karajhoz is. :) Így is van, csak most nem volt sok idő a pácolásra, hogy átjárják a fűszerek. Akkor omlósabb lett volna a hús, de így is finom. :)

Elkészítése

A húst felszúrjuk és beletesszük a kolbászt. (Nem tudom, miért, de csak ketté vágva tudtuk beletenni a kolbászt a karajba, de így is jó.) A karajt körben befűszerezzük: sóval, borssal, grill- és sertésfűszerrel, majorannával, rozmaringgal. Olajozott sütőedénybe tesszük és a tetejét is lelocsoljuk egy kis olajjal. Egy kis vizet öntünk alá és megsütjük. Alufóliával lefedve sütjük legalább 1 órán keresztül. Önthetünk alá még vizet, ha már nagyon elpárolgott volna. Miután már puhának érezzük a húst, alufólia nélkül sütjük még kb. fél óráig. Meg is fordíthatjuk a húst, hogy mindkét oldala szép piros legyen.

Hozzávalók:
1 karaj (szerintem kb. 1kg)
1 szál lecsókolbász
só, bors
majoránna
rozmaring
grill fűszer
sertés fűszer
olaj
Most egészben nem fényképeztem le a húst, csak felszeletelve.
A másik husi receptjét megtaláljátok itt

2 megjegyzés:

  1. Hú ez nagyon finom, szigorúan friss parasztkenyérrel!!! Imádom! :)) Eszméletlen guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én krumplisalátával ettem. :) De a friss parasztkenyér jöhet valami kencével. :)

      Törlés