Nem teljesen ismeretlen fogalom a nyúlevés nálunk. Papám régen vadászott és előfordult, hogy nyulat ettünk. Természetesen a vadabbik fajtából. :) Igazából nincsenek rossz emlékeim róla, szerettük pörköltnek és sütve is. De azért mégis egy cuki állatról van szó. Az állatszeretettől is dobogó szívem nem örülne, ha sűrűn nyuszi lenne az asztalon és a pocakban. Most kivételt tettünk, mert vásároltunk egy kis házinyúlhúst. :)
(Netes kép) |
Elkészítése
A húst (ez esetben lapocka rész) mindkét oldalukon ízlés szerint sóval, borssal és delikáttal ízesítjük. Olajozott edénybe/tepsibe tesszük őket. Tetejükre zúzott fokhagymát teszünk, vizet öntünk alá. 180 °C-os (légkeveréses) sütőben bő 1 óra alatt készre sütjük. 1 órán keresztül alufóliával lefedve, további 10-20 percen át alufólia nélkül. Meg is forgathatjuk a húst, hogy mindkét oldalukon szép pirosra süljenek.
Hozzávalók:
500 g nyúllapocka
só, bors, fokhagyma
8 g. fokhagyma
olaj
víz
Finom lehetett!!
VálaszTörlésÍzlett. :)
Törlés