2019. február 12., kedd

Illatos sütőtökkrémleves - "Őszi csemegék: leves"

Az ITT említett pályázatra az alábbi leves receptet küldtem. Hasonlót már korábban is főztem, azt IDE kattintva találjátok. Azért megosztom ezt az újabbat is. 
Ha szeretitek a csípős, különleges ízeket, akkor mindenképpen próbáljátok ki a chili és gyömbér párosát. Együtt valami fenomenális! Azóta már mást is ízesítettem így, és nem tudok betelni vele. :) Pedig azért láthatjátok, hogy általában az egyszerűbb, minden konyhában fellelhető fűszerezést használom. Bár manapság már ez sem annyira különleges, de azért nem biztos, hogy mindenki használja.

Elkészítése

A tököt és a répát meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés olajon vörös hagymát dinsztelünk, majd hozzákeverjük a tököt és a répát. Pár perc alatt átforgatjuk és beletesszük a felaprózott fokhagymát. Miután a fokhagyma illatát érezzük (fél-1 perc), felengedjük vízzel. Miután felforrt, sóval, borssal, őrölt gyömbérrel és darált chilivel ízesítjük. Ha minden megpuhult, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk. Tejszínt adunk hozzá és pár perc alatt készre forraljuk.


Hozzávalók:
250 g sütőtök (tisztított súly)
1 kisebb répa (60 g) (tisztított súly)
1 közepes vörös hagyma (55 g)
2 gerezd fokhagyma (7 g)
3 ek. olaj
700-800 ml víz
1 dl tejszín
1-2 kk. só
csipetnyi bors
1/2 kk. chili
1/2 kk. gyömbér




1 megjegyzés:

  1. Guszta finom lehet! Sütőtököt nagyon szeretem de még levest eddig nem készítettem belőle a csípős szintén kedvenc!

    VálaszTörlés