2012. április 10., kedd

Sonkás tojáskrém mézzel és tormával (Húsvét 2012 - előétel)

Úgy gondoltam, hogy a hagyományos menüsorba (leves, második, nyalánkság) csempésszünk egy kis előételt is. Italkorcsolyának is megteszi a pirítóssal kínált szendvicskrém. Miután vendégeink megtudták, hogy mennyi és milyen finomságok várnak még rájuk, úgy döntöttek, hogy egy szeletet esznek belőle. :) De ízlett nekik, még mamámnak is. ;)
Az Ízek és élmények legújabb számának egy receptje szolgált alapul. Egy kis változtatást (könnyítést) eszközöltem rajta, de így is finom lett és egyszerű elkészíteni.

Elkészítése

A hozzávalókat feldaraboljuk apróbb kockákra/cikkekre és az ízesítőket hozzáadva késes aprítóval pürésítjük őket. Majd hozzákeverünk még egy kevés tejfölt, hogy krémesebb, még inkább kenhetőbb állaga legyen.
Pirítósokat készítünk hozzá.

Hozzávalók:
4 főtt tojás
8-10 dkg margarin
2 tk. méz
2 tk. torma
só, bors
5 dkg sonka, apróra vágva (nekünk a főtt sonkánk végéből lett levágva egy kisebb darab, de hétköznapokon gépsonka is megteszi)
1 csokor petrezselyemzöld, feldarabolva
+ 3 ek. tejföl







2 megjegyzés: